• Čt. Dub 25th, 2024

Horní hrad „Hauenštejn“

hrad a zámek ze 13. století

Stavební práce v zimě 2013/2014

Byhradní čeládka

Kvě 8, 2014

skladA je to venku!

Zima 2013/2014 byla klidnější, než v minulých letech. Nemuseli jsme tančit po střechách a po nádvoří i okolních dopravních cestách s hrablem v ruce. Namísto toho jsme tančili s kýbly, lopatami, betonem, cementem, cihlami, košťaty, štětci, dlažbou, znovu s betonem…

Co všechno se díky zimě beze sněhu stihlo?
Kromě toho, že jsme díky společnosti Incheba Praha spol. s r.o. položili v půdních ubytovacích prostorách koberce (za sponzorský dar děkujeme), došlo k mnoha stavebním úpravám.

 

záchody

Odkud začít? Vezmeme to od podlahy!
Hned v přízemní části východního paláce se začalo budovat základní sociální zázemí. Namísto původního skladu vznikaly postupně 4 toalety. V současné chvíli máme vyzděno, dlažbou obložené zdi a dokončujeme položení dlažby na podlaze. Při úpravě chodby bylo dokončeno roztažení elektriky, vybetonování podlah a zateplení stropu. Zároveň jsme v přízemní chodbičce dokončili vyzdívku dveří, celá chodba byla nahozena a vyštukována. Od pomyslné cílové pásky nás dělí jen natření futer a vybílení zdí.

 

céčko

Postupme do prvního patra východního paláce.
V ubytovacím prostoru, který nazýváme „céčko“, vzniklo také mnoho nového. V zadní části jsme položili nové koberce, přivezli nové postele a spát budete letos i na nových matracích.
V přední části se zdilo – vznikl tak prostor pro budoucí sprchový kout a toaletu.

 

 

 

béčkoI v podkrovních prostorách najdete změny. Největší ubytovací prostor dostal nové koberce. Avšak důležitější změna se udála v podkrovní části – tzv. „béčku“. Zcela jsme zrušili původní dřevěný vchod, namísto něhož vznikl zděný, včetně vsazení dveří. I v této části jsou vyzděny dvě prostory – jedna prostora pro sprchový kout a druhá pro toaletu.

VŠEM, KTEŘÍ PŘILOŽILI RUKU K DÍLU DĚKUJEME